Nuk është kurrë vonë (të mësosh) të vraposh

Mirësevini në komunitetin e 261 Fearless Club Albania

Vendi ynë i vogël është pjesë e një komuniteti të madh global vajzash e grash të klubeve 261 Fearless me tri grupe në tri qytete:


Tiranë, Fier dhe Rrëshen. Qëllimi i këtij komuniteti është të fuqizojë vajzat dhe gratë nëpërmjet vrapimit social, jokonkurrues. Këtu vajzat dhe gratë mbështesin njëra-tjetrën për të krijuar këndvështrim pozitiv e shpresëplotë si edhe për të rritur vetëbesimin që vjen nga një trup i sigurt dhe i shëndetshëm.

Ne jemi këtu për t’ju mirëpritur dhe për t’ju bërë pjesë të udhëtimit tonë drejt shëndetit të mirë. Emri i klubit, në gjuhën angleze sipas emrit të klubit të parë të hapur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Fearless - kurajoze e sypatrembur. Bashkohuni me ne të bëhemi kurajoze së bashku.

KLUBI I VRAPIMIT 261 SHQIPËRI

261 Fearless Club Tirana është një grup vrapimi social për të gjitha vajzat dhe gratë, pavarësisht moshës, peshës dhe mundësive. Vrapi nuk është garë dhe grupi solidarizohet me ritmin e ditës. Ne besojmë se sa më shumë pjesëtare të kemi në grup, aq më interesante bëhen takimet e përjavshme.

Ky grup është pjesë e klubit ndërkombëtar 261 Fearless Inc. e cila është organizatë jo-fitimprurëse e themeluar në vitin 2015 në Shtetet e Bashkuara. Ai u krijua nga vrapuesja pioniere, Kathrine Sëitzer, e para grua që vrapoi në Maratonën e Bostonit në vitin 1967. Qëllimi i organizatës është të përdorë vrapimin si mjet për të fuqizuar dhe bashkuar gratë nëpërmjet klubeve të vrapimit në vende të ndryshme, nëpërmjet programeve edukative, platformave të komunikimit dhe aktiviteteve të bazuara në vrapime sociale.

Qëllimi ynë është të shpërbëjmë pengesat gjeografike në krijimin e një komuniteti global për gra që vrapojnë në bazë të aftësive të tyre të ndryshme për të vrapuar, me qëllim që të mbështesim, inkurajojmë dhe frymëzojmë njëra-tjetrën për krijimin e një ndjesie më pozitive për veten dhe largimin e frikërave e pengesave. Klubet 261 Fearless gjenden tashmë në tre kontinente dhe vazhdojnë të shtohen.

GRUPET E VRAPIMIT

261 Club

TIRANË

261 Club

TIRANË

Trajneret e Tiranës

  • Brunilda Kondi – Trajnere e certifikuar 261 Fearless prej tri vitesh, themeluese e Klubit 261 Fearless Club Tirana
  • Jonida Vaso – Trajnere e certifikuar 261 Fearless që në nëntor 2019, anëtare e klubit prej afro dy vitesh
  • Ionela Vilceanu - Trajnere e certifikuar 261 Fearless që në nëntor 2019
  • Dhurata Elezi – Nd/Trajnere e certifikuar 261 Fearless, anëtare e grupit prej tre vitesh

261 Club

FIER

261 Club

FIER

Trajneret e Fierit

  • Lusiana Mailaj – Trajnere e certifikuar 261 Fearless prej dy vitesh
  • Matilda Golemaj – Trajnere e certifikuar 261 Fearless prej dy vitesh

261 Club

RRËSHEN

261 Club

RRËSHEN

Trajneret e Rrëshenit

  • Arbërora Leti – Trajnere e certifikuar 261 Fearless që prej nëntor 2019
  • Enida Gjergji – Nd/Trajnere e certifikuar 261 Fearless
  • Oldiana Margjini – Nd/Trajnere e certifikuar 261 Fearless

Të bëhesh pjesë e një grupi vrapimi për herë të parë mund të duket shumë e vështirë, shoqëruar me shumë hezitime e pengesa që të frenojnë. Ne duam të të themi që të kuptojmë shumë mirë! Por, duam që të mos humbasësh kënaqësinë e vrapimit dhe të qenit pjesë e Komunitetit 261 – prandaj, mos u shqetëso dhe ji Kurajoze!
 

Ne nuk të gjykojmë

pavarësisht mundësisë dhe përvojës që ke me vrapimin, do të pritesh shumë mirë nga klubi ynë 261. Nuk e kemi fare problem se si dukesh e çfarë ke veshur, sa djersin apo sa ngadalë ecën. Ne do të të ndihmojmë me teknikat e vrapimit dhe do të të drejtojmë në rrugën e vazhdueshme të vrapimit.

Ne nuk do të qeshim me pyetjet e tua

Dalin kaq shumë gjëra kur fillon vrapimin, por asnjëra nuk do të qeshë fshehurazi me pyetjet e tua. Ne do të të drejtojmë me informacionin e duhur për vrapimin: çfarë të veshësh, si të ushtrohesh, e shumë gjëra të tjera. Askush nuk pret që t’i dish të gjitha. Për më tepër, ajo që bëjmë me kënaqësi është të ndajmë njohuritë dhe ndjesitë tona rreth vrapimit.

Ne do të kujdesemi për ty

Trajneret tona marrim mësime të vazhdueshme nga ekspertë. Duam që ti të shijosh vrapimin shëndetshëm dhe t’ia dalësh përtej hapave të parë që duket sikur të marrin frymën. Prandaj trajneret tona përdorin lojërat, stafetat dhe ushtrimet që të ndihmojnë të vraposh si duhet, e sigurt dhe pa dëmtime.

Ne do të të mbështesim

Klubi 261 është komunitet grash dhe vajzash të cilat duan të mbështesin dhe inkurajojmë njëra-tjetrën që të jemi të shëndetshme dhe aktive. Do të habitesh kur të shikosh se sa të ndihmon kur rrethohesh nga njerëz që besojnë te ti dhe që të motivojnë të vazhdosh. Ne të gjitha kemi dyshuar te vetja e nuk kemi patur besim dikur. Prandaj duam të të drejtojmë dhe të të mbështesim.

Është një botë e tërë që të pret

Të bëhesh pjesë e Klubit 261 në vendin tënd është vetëm fillimi. Ky klub të lidh me komunitetin tonë global 261 Fearless, i cili edukon dhe fuqizon gratë dhe vajzat në mbarë botën. Ka mënyra dhe mundësi pa fund për t’u përfshirë. Ti vetëm ji kurajoze dhe hidh hapin e parë.

Çfarë duhet të dish për takimet e vrapimit të grupit 261 Fearless

Të vraposh do të thotë thjesht të hedhësh një këmbë përpara tjetrës, por këto këshilla e lehtësojnë edhe më tej punën. Ja çfarë duhet për herën e parë:

RROBA TË REHATSHME

RROBA TË REHATSHME

Thjesht vish diçka me të cilën lëviz lirshëm, nuk ka nevojë të jetë veshje sportive. Është mirë të veshësh disa shtresa që të mund të hiqen e të vishen sipas motit ose si ndihesh.

ATLETE

ATLETE

Nxirri atletet që ke në raft, të çfarëdo marke apo sado të vjetra/të reja të jenë. Mund të blesh një palë të tjera pasi të kesh nisur vrapimin rregullisht.

REÇIPETA SPORTIVE

REÇIPETA SPORTIVE

Nëse ke. Trajneret tona do të të këshillojnë si të veprosh nëse nuk ke. Ndërkohë, vish më të fortat që ke dhe ndoshta një bluzë të ngushtë që të mund të ofrojë më shumë mbështetje.

BIE SHI?

BIE SHI?

Vish një mushama shiu dhe merr rroba të thata me vete për t’u ndërruar.

ËSHTË VAPË DHE DIELL I NXEHTË?

ËSHTË VAPË DHE DIELL I NXEHTË?

Merr një kapele, syze dielli, krem dielli dhe një shishe ujë.

Ja si ndihemi ne në Klubin 261 Fearless

Arbërora

261 Fearless

Arbërora

“Nuk jemi të detyruara të jemi të bukura. Nuk i detyrohemi askujt për bukurinë tonë as të dashurit, as partnerit, as kolegëve. Nuk i detyrohemi as prindërve, as fëmijëve, as shoqërisë. I detyrohemi trupit tonë, mendjes sonë, shëndetit tonë, entuziazmit dhe lumturisë sonë me të cilat mund të përmbushin suksesin dhe fuqinë tonë dhe të gjithë shoqërisë. Vrapimi dhe 261 Fearless na ka dhënë mundësinë dhe mbështetjen pa kufi. Jemi shumë krenare, të motivuara, plot entuziazëm dhe të lumtura që jemi pjesë e 261 Fearless. Çfarëdo mendon të bësh, apo e ke ëndërr, filloje: vrapo. Guximi e ka emrin grua, plot pushtet dhe magji brenda. Në fushën e ideve çdo gjë varet nga entuziazmi… në botën reale gjithçka qëndron mbi këmbënguljen – Vrapo!”

Arbërora, Trajnere e Grupit të Rrëshenit

Rozi

261 Fearless

Rozi

“Shoqërizimi që është tipari kryesor i klubit, është burim frymëzimi. Sjell solidaritet dhe harmonizim raportesh njerëzore. Sjell shtim të motivimit për përkujdesje vetjake, gjë që ndikon në rritjen e vetëbesimit, frymës optimiste dhe energjisë pozitive. Të gjitha këto efekte që sjellin një rritje të shëndetit jo vetëm fizik por edhe mendor.”

Rozi, Anëtare e Grupit të Tiranës

Dhurata

261 Fearless

Dhurata

“Më pëlqen shumë grupi sepse ka aktivitet të larmishëm: ushtrime, ecje, lojëra dhe vrapim. Mezi pres të vijë e shtuna që t’i bashkohem Kurajozeve 261. Do të lija çdo angazhim tjetër për të vrapuar me to. Mes tyre ndihem e sigurt, e mbrojtur, e motivuar për gjithçka. Shoqëria me vajzat dhe gratë e 261 Fearless më ka ndihmuar në çdo aspekt, përveçse ndihem mirë fizikisht dhe emocionalisht. Ju ftoj gra dhe vajza të bashkoheni me ne!”

Dhurata, Nd/trajnere e Grupit të Tiranës

Mimoza

261 Fearless

Mimoza

“Të jesh pjesë e 261 Fearless Albania Club për mua do të thotë të jesh pjesë e një familjeje të madhe e cila më ka falur shumë. Vrapimi në grup më ka bërë të ndihem më e motivuar për të qenë më aktive, ndjehem më krenare, e guximshme, plot besim e frymëzim. E sidomos në këtë kohë të vështirë ashtu siç mezi prisja të flisja me njerëzit e mi të familjes po ashtu prisja takimit virtuale të 261 Fearless, e familjes së madhe që tashmë i përkas.”

Mimoza, ish-Trajnere e Grupit të Tiranës, tani pjesë e Klubit të Anglisë

Jonida

261 Fearless

Jonida

“Fillimisht iu bashkova grupit 261 Fearless për të mbështetur miken time dhe për të provuar një eksperiencë të re të aktivitetit në natyrë. Nuk kam qenë më parë një tip sportiv dhe vrapimi nuk ishte ndër aktivitetet e mia të preferuara. Përkundrazi, nëse nuk do të ishte klubi, vështirë se do të kisha vazhduar kaq rregullisht të merresha me aktivitet fizik. Të vrapuarit me vajza e gra të tjera të jep frymëzim, kënaqësi dhe mundësi shkëmbimi eksperiencash. Gradualisht dëshira ime për të vrapuar dhe për të qenë aktive ka ardhur duke u konsoliduar dhe me një vetëbesim të rritur. Më pas mora iniciativën për të aplikuar për t’u bërë një trajnere e certifikuar e 261 Fearless. Ky rezultoi një nga angazhimet me të vlefshme që kam pasur si vullnetare, pasi më ka ndihmuar jo vetëm në nivel personal për një jetë më të shëndetshme dhe aktive, por edhe me ka dhënë mundësinë të drejtoj dhe bashkëpunoj me një grup të mrekullueshëm grash dhe të jap një kontribut pozitiv për një ndikim sado të vogël në jetët e tyre. Ndihem e kënaqur që jam pjesë e një klubi global grash të cilat bashkohen bazuar në parime dhe vlera. Bashkë ne mundemi!”

Jonida, Trajnere e Grupit të Tiranës

Ionela

261 Fearless

Ionela

“Si trajnere e 261 Fearless, ndihem pjesë e një komuniteti që ndan të njëjtin pasion me mua dhe më vlerëson kështu siç jam. Ky klub më jep mundësinë të ndryshoj botën rreth meje dhe më bën të ndihem më e fortë prej ndikimit pozitiv që ai ka tek unë dhe te të tjerat. Fuqia e 261-t vjen nga të qënit bashkë.”

Ionela, Tirana coach

T’IA DALIM TANI ME 261 FEARLESS CLUB ALBANIA!

Nëse keni pyetje, mos hezitoni të na shkruani.
Bëhu KURAJOZE me 261 Fearless Club Albania